Seværdigheder

Fra Wikipedia læses:

Lolland er en af Danmarks laveste øer, idet terrænet næsten overalt er fladt og af ringe højde. Som højeste punkt regnes sædvanligvis den vestlollandske Birket Bavnehøj på 30 meter i Ravnsby Bakker, hvilket dog inkluderer en gravhøj på cirka 5 meter. Det højeste naturlige punkt er et unavngivet højdedrag på 27 meter ved Bregninge Kirke på Østlolland.

Lolland afgrænses i vest af Langelandsbælt, der kan krydses med færgen fra Tårs til Spodsbjerg på Langeland, i nord af Smålandsfarvandet, i øst af Guldborgsund, der krydses af to broer og en tunnel til Falster, mens en tunnel er planlagt under Femern Bælt mod syd til erstatning for færgenfra Rødbyhavn til Puttgarden på Femern (Fugleflugtslinjen).

Lolland-Falster hører til den del af landet, hvor den nordiske landhævning efter sidste istid er negativ, således at området gennem årtusinderne er sunket svagt og undertiden geologisk beskrives som en delvis oversvømmet slette. Af isskabte terrænformationer findes en tunneldal fraSakskøbing Fjord i nord til Bredningen i Guldborgsund, som afgrænser Guldborgland i nordøst, en anden fra Nakskov til Ravnsby Bakker samt en mindre i forlængelse af Nysted NorMaribosøerne er opstået i dødishuller ligesom landskabet ved Ravnsby Bakker, der på grund af den usædvanlige kuperingsgrad undertiden omtales som “De Lollandske Alper”

 

 

Der er mange seværdigheder se mere på:

www.visitlolland-falster.dk

Haver:

www.peterhansens-have.dk

http://www.paradishaven-lolland.dk/25232006

http://www.guldborgsundzoo.dk/

http://www.koebelevhaven.dk/

http://www.knuthenborg.dk/

Campingplads i Onsevig www.onsevig.com

http://www.dodekalit.dk

Gå ture omkring Onsevig http://www.onsevig.dk

.